ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ – ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΟΥ EFIAP

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ – ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΟΥ EFIAP

Και η μέρα εφτασε!!
Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, είχαμε την τιμή να μας απονείμουν τους Φωτογραφικούς Τίτλους, μέλη του Διοικητικού συμβουλίου της FIAP που βρίσκονταν στο νησί μας!

Για όσους δεν γνωρίζουν τί είναι η FIAP (και αυτό είναι αναμενόμενο αφού δεν ασχολείται δα όλος ο κόσμος με τη Φωτογραφία), η FIAP αποτελεί τον μοναδικό διεθνή φωτογραφικό οργανισμό που είναι αναγνωρισμένος από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Σκοπός της είναι η προώθηση της φωτογραφικής τέχνης σε όλες τις μορφές της, ενώ από τους κόλπους της αποκλείονται οποιεσδήποτε μορφές πολιτικής, ιδεολογικής, φυλετικής ή θρησκευτικής φύσεως. Οι τίτλοι που απονέμει η FIAP είναι δύο ειδών : καλλιτεχνικοί και τιμητικοί. Οι καλλιτεχνικοί τίτλοι είναι ο ΑFIAP, ο ΕFIAP, τα επίπεδα EFIAP και ο ΜFIAP. Αν θέλαμε να κάνουμε μία χονδροειδή αντιστοίχιση των τίτλων αυτών με την εκπαίδευση, θα μπορούσαμε να αντιστοιχίσουμε τον τίτλο ΑFIAP με απολυτήριο γυμνασίου, τον τίτλο ΕFIAP με πτυχίο πανεπιστημίου και τον τίτλο ΜFIAP με διδακτορικό. Για την απόκτηση των δύο πρώτων τίτλων απαιτείται η ενεργός συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς υπό την αιγίδα της FIAP, η οποία αποδεικνύεται με αναρτήσεις και βραβεία.

Είχα λοιπόν τη χαρά να παραλάβω το δίπλωμα και τον τίτλο του EFIAP από τα μέλη του Διοικητικόυ Συμβουλίου της FIAP που παρευρίκονταν στο νησί μας αυτές τις μέρες! Ιστορικά να αναφέρω ότι είχα πάρει τον πρώτο τίτλο του AFIAP (Artistic FIAP) το 2014, και φέτος εχω παρει και επίσημα πια τον δευτερο τίτλο EFIAP (Excellence FIAP).

Σίγουρα ένας τίτλος ο οποίος – ποιος ξέρει – ίσως μου ανοίξει νέες πόρτες στο καλλιτεχνικό μου μέλλον! Ενας τίτλος που για μένα αργησε λιγακι να ερθει αφου τον περίμενα από πέρσυ, αλλα από κάποιο λάθος στην αίτηση μου περσυ δεν κατεστη εφικτό! Τον πηρα όμως διακιωματικά φέτος – Καλλιο αργά παρά ποτε!!

Θελω λοιπόν να ευχαριστήσω και μέσα από το myhobbieslifestyle blog, όλους όσους με βοήθησαν, με στηριξαν, μου εδιναν κίνητρα και δύναμη, ηταν δίπλα μου σε κάθε στιγμή (στα δύσκολα και στα ευκολα, στις χαρές και στις απογοητευσεις), μου έδιναν θαρρος και με παρακινούσαν να συνεχίσω τον αγώνα μου για την επιτευξη αυτου του τίτλου! Να είστε όλοι καλα! Σας ευχαριστώ που πιστέψατε και πιστευετε σε μένα και στις δυνατότητες μου και για την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε!

Μπορεί προς το παρόν η απόφαση μου να είναι να σταματήσω εδώ όσον αφορά τους φωτογραφικούς τίλτους, αλλα σας υπόσχομαι πως θα συνεχίζω να σας χαρίζω φωτογραφίες μέσα από το δικό μου φακό και μέσα από τα ειλικρινή σας σχόλια να προσπαθω να βελτιώνομαι συνεχώς! Σας ευχαριστώ!!

2 Comments

  • Nicos Karanikis
    10th December 2016 11:22 pm

    Congratulations Ria!

  • Yianna Charalambous
    11th December 2016 12:04 am

    Τα συγχαρητήρια μου, το αξίζεις και χαίρομαι για τις επιτυχίες σου!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.