4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

Παγκόσμια Ημέρα Αδεσποτων Ζωων η σημερινη! Μια μερα που οταν τη θυμόμαστε εμάς τουλάχιστον εδώ στην Κύπρο μας πονάει ιδιαίτερα!

Ιστορικά, η  Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας. Οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τον καθένα μας να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους.

Το πρόβλημα στην Κύπρο μεγαλώνει κάθε χρόνο.  Η έλλειψη συνείδησης των πολιτών  αλλά και νομοθεσίας συντείνουν ολοένα και πιο πολυ!  Σκυλια στους δρόμους, αναπαράγονται χωρις κανένα περιορισμό, τα καταφύγια υπερπληρη!  Γιατί απλά ο Κύπριος πολιτης αποφασίζει να πάρει ή να ΑΓΟΡΑΣΕΙ τον σκύλο του. Ξαφνικά τα δεδομένα της ζωής του αλλάζουν, παντρευεται, κανει οικογένεια και ξαφνικα εκει που ο σκύλος ήταν ο πιο πιστός του φίλος έγινε μπελάς!  Δεν τον θελω! Δεν εχω χρόνο να τον παρω βόλτα.  Μου λερώνει το χώρο, το σπίτι , την αυλή… λέει και η κυρία.  Να μην μιλήσω για τους κηνυγούς μας.. Δεν τα πηγαν καλά στο κυνηγι.. ο σκύλος δεν ήταν καλός.. αρα τον εγκαταλείπουν στα βουνά κα ιστα λαγκάδια για να τον βρει τάχα κάποιος άλλος και στην κυριολεξία να τον καταδικάσει σε θάνατο! Αυτό είμαστε!  Μια στενόμυαλη κοινωνία !
Γιατί οι άνθρωποι αυτοί, που ντρέπομαι που τους ονομάζω Ανθρωπους, δεν αγαπησαν ποτε το σκυλί τους.  Δεν το είδαν ποτε σαν μέλος της οικογένειας.  Απλά ηταν εκει οπως ενα αψυχο αντικειμενο που τωρα το εχω και το χρησιμοποιω και ξαφνικά το βαριεμαι και το πετω!  Μαλιστα!

Να  μιλήσω και για τους γάτους.  Μπορεί ναι η γάτα να αυτοσυντηρηθει κάπως, αλλά μήπως δε χρειάζεται κα αυτη τη φροντίδα της?  Η μήπως εκει που την εχεις κυρία και βασλιλισσα στο σπίτι την πετας ξαφνικα εξω γιατί δεν την θες, γιατι θα μετακομίσεις, γιατι απλα ετσι σου ειναι πλέον μπελας?  Και εσύ που την αγαπας και την φροντίζεις και την εχεις στην αυλή, αλλά μην ακουσεις για στείρωση γιατί ταχα… να στερήσω εγώ απο το ζώο την ικανοποίηση, η το κλασσικό : Μα τη λυπαμαι ..ειναι  κρίμα!

Κρίμα είσαι εσύ με τον τρόπο που σκέφτεσαι!! Και καλά όταν δεν ξέρεις!  Οταν γνωρίζεις και σου εξηγούν και εσυ επιμενεις!
Κρίμα ειναι ολοι οι εθελοντες που με αγαπη μαζευουν τα αρρωστα και παρατημενα νεογέννητα  και νυχοτξημερώνονται να τα μεγαλώσουν με γάλατα και μπιμεπρο καθε 3 ώρες γιατί εσυ αποφασισες να τους στερήσεις τη μάνα τους, και απο τη μάνα τα μωρα της.  Γιατί όπως λες, εγω θελω τη γατα αλλα δε θέλω τα μωρα αλλα΄ουτε και αν στειρωσω τη γατα!  ΕΛΕΟΣ!

Να μιλήσω για τις κακοποιήσεις, τις δηλητηριασεις, τους εσκεμμενα χτυπηματα με τα αυτοκίντα και άλλα πολλα….. που μονο που τα σκεφοτμαι φρικάρω!  Και δώστου οι εθελοντες, τα καταφύγια να τρεχουν να φροντίσουν , να περιθαλψουν και να πληρώνουν τα ιατρικά εξοδα για να σωσουν αυτες τις ψυχες!

Χρειαζόμαστε νομοθεσία και αλλαγή νοοτροπιας για να πάμε μπροστα! Διαφορετικά θα συνεχίζουμε να βλέπουμε την ιδια κολαση στον τόπο μας.

Ας νιώσουμε αυτή τη μέρα αλλιώς! Ας αγαπησουμε τα αδεσποτα! Ας τα φροντίσουμε ΚΑΙ ΑΥΤΑ!  Εχουν ψυχή!  ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΨΥΧΗ γεματη αγαπη..και δυο ματακια γεματα αγωνία και καλοσύνη!  ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΤΑ, ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΑ!
Ας είναι η σημερινή μέρα η αρχη για τη Μεγαλη Αλλαγή! Δωστε αυτη την ευκαιρία στον εαυτό σας να αγαπησει και σε ενα αδεσποτο την ευκαρία να ΖΗΣΕΙ!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.