4 Οκτωβριου – Παγκοσμια Ημερα των ΖΩ-ων – Μερα ΖΩ-ης

4 Οκτωβριου – Παγκοσμια Ημερα των ΖΩ-ων – Μερα ΖΩ-ης

4 Οκτωβρίου 2017 – Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων!  Θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως η παγκόσμια μέρα της ζωής, της ύπαρξης γενικότερα!
Όταν αναφερόμαστε στη παγκόσμια ημέρα των ζώων σαφώς δεν αναφερόμαστε μόνο στα κατοικίδια ζώα, αλλά σε όλα τα ζώα. Κατοικίδια, παραγωγικά, άγρια, ήμερα, εξημερωμένα, ιπτάμενα, τετράποδα, έρποντα, γνωστά και άγνωστα…

Η Παγκόσμια ημέρα των ζώων έχει καθιερωθεί από το 1931 να γιορτάζεται στις 4 Οκτωβρίου λόγω του εορτασμού της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, προστάτη των ζώων και του περιβάλλοντος από την καθολική εκκλησία.

Δυστυχώς η σχέση ανθρώπου και ζώων σήμερα, έχει φθαρεί.. Από τη μια έχουμε μια μικρή μερίδα ανθρώπων που αγωνίζεται με όλο της το είναι για να βοηθήσει τα ζώα, να τα φροντίσει και να δώσει όση αγάπη μπορεί, και από την άλλη έχουμε μια μεγάλη μερίδα ατόμων που είτε είναι αδιάφορη, είτε συμπεριφέρεται με άσχημο και βασανιστικό τρόπο προς τα ζώα!

Η αλήθεια είναι μία!!!  Πως, φθάνοντας στο σύγχρονο κόσμο, ξεχάσαμε τα ζώα!
Ξεχάσαμε ότι αυτά βρίσκονταν σε αυτότον τόπο ισως και Πριν από εμάς, και πως αυτός ο πλανήτης δεν ανήκει μόνο στον Άνθρωπο αλλά σε όλα τα ζωντανα!  Αγαπάμε τα Ζώα σημάινει αγαπώ τη Ζωή.  Είναι και αυτά ζωντανά!! Εχουν δικαίωμα να ζήσουν σε αυτό τον τόπο, χωρίς να τα ενοχλούμε, χωρίς να τα βασανίζουμε!
Εχει μαυρίσει η ψυχή μου να διαβάζω καθημερινά για δηλητήρια, σκοτωμούς, απειλές, εγκαταλειψεις και βασανιστικούς θανάτους! Πεταμένα νεογέννητα στα σκουπίδια, και οι εκκλήσεις των εθελοντών να δινουν και να παίρνουν.  Πιο πλήρης από όσο ποτέ, οι εθελοντές δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, ουτε πρακτικά αλλά ουτε και οικονομικα!  Εσύ, που αποφασίζεις να καταδικάσεις ένα Ζώο, ενα Ζωντανό… το σκέφτηκες καλα?  Δεν είσαι μονος σου σε αυτή τη Γη.  Ε μα εν κάττος!!  Ε ΚΑΙ??? επειδή είναι μικρό και τετράποδο μήπως δεν έχει το δικαίωμα να ζήσει? γιατί ΕΣΥ αχρηστε, πρεπει να το κατδικάσεις?

Δε θέλω να μαυρίσω αυτή τη μέρα!  Θέλω να δω και τη θετική της μεριά!  Αγαπήστε!  Αγκαλιάστε το κατοικίδιο σας και δίξτε του όλη σας την αγάπη, φροντίστε ένα αδέσποτο εκεί που κάθεστε η περπατάτε… βάλτε ενα μπώλακι τροφή και νερό εκεί κοντά! Χαιδέψετε ένα ζωάκι και αφήστε το χρόνο να σας πάρει μαζί του.

Να ζήσετε αγαπημενα μου τετράποδα!  Καποιοι σαν εμάς όσα χρόνια κι αν περασουν θα σας εχουμε παντα μαζί μας.. μεσα μας βαθιά… και θα σας Αγαπάμε για πάντα!!

(Φωτο Romos Kotsonis)

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.