ΜΑΡΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΔΙΑ ΚΑΝΕΙ….ΕΣΥ ΦΟΡΕΣΕΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΗ ΣΟΥ;

ΜΑΡΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΔΙΑ ΚΑΝΕΙ….ΕΣΥ ΦΟΡΕΣΕΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΗ ΣΟΥ;

“Μάρτης είναι χάδια κάνει, πότε κλαίει πότε γελάει”  …  μα να μην ξεχνάμε και το “Τον Μάρτη ξύλα φύλαγε μην κάψεις τα παλούκια” !!

Πρώτη μέρα του Μάρτη σήμερα και καλωσορίζουμε την Ανοιξη!!!  Επιτέλους ήδη το νιώσαμε και ανυπομονούμε πως και πως.
Ομολογώ πως σήμερα ξύπνησα πιο ευκολα και είμαι πιο ευδιάθετη! Τυχαίο? Δε νομίζω..  Με αρκετή ενέργεια ξεκίνησα τη μέρα μου αν και το μόνο πράγμα που δεν ήθελα να κάνω ήταν να πάω δουλεια!  Μη έχοντας όμως άλλη επιλογή τελικά πήγα… Ομως ο ήλιος και η ιδέα του ότι βρισκόμαστε πλέον στην Άνοιξη κράτησε τη διάθεση μου σε ψηλά επίπεδα για όλη τη διάρκεια της μέρας.

Μήνας Μάρτιος λοιπόν και φυσικά δεν ξέχασα να φορέσω το παραδοσιακό βραχιολάκι.. το “Μαρτάκι”.  Στην Κύπρο φοράμε το Μαρτάκι για να μας προστατεψει από τις πρώτες δυνατές ακτίνες του ήλιου.  Το Μαρτάκι το ρίχνουμε το Μεγάλο Σάββατο στην “λαμπρατζια” όπου καιγεται μαζί με τον Ιούδα!
Το βραχιολάκι του Μάρτη βέβαια δεν φοριέται μόνο στην Κύπρο και Ελλάδα, αλλά αρκετές χώρες το έχουν ως παράδοση. Με διαφορετική ονομασία και για διαφορετικό σκοπό, τα Μαρτάκια έχουν την τιμητική τους!

Γνωστή λοιπόν για τη δημιουργική μου δραστηριότητα, φέτος αποφάσισα να φτιάξω μόνη μου το δικό μου Μαρτάκι.  Καποτε αγοράζω, κάποτε φτιάχνω.. φέτος λοιπόν ήταν η χρονιά του “φτιάχνω”. Και ως γνωστόν κάθε φορά θέλω κάτι διαφορετικό.  Φέτος λοιπόν αποφάσισα να μην χρησιμοποιήσω βελονάκι αλλά επικεντρώθηκα σε άλλη τεχνική με την οποία έμπλεξα τις κλωστές μου στο χέρι με την πλέξη “ψαροκόκαλο”!  Το αποτέλεσμα με ενθουσίασε!  Ετσι δεν έμεινα στο ένα, αλλά εφτιαξα και για αγαπημένες φίλες καθώς και για μερικά μικρά κοριτσάκια.

Κατά την προσωπική μου άποψη και γούστο, η διαφορά είναι πάντα στις μικρές απλές λετομέρειες.  Προσωπικά, δε μου αρέσουν τα βαρυφορτώμένα βραχιολάκια.    Το Μαρτάκι για μένα πρέπει να είναι ενα ανάλαφρο βραχιολάκι. Είναι φτιαγμένο με κλωστές, οπότε οι πολλές πετρούλες, μεταλλικά στοιχεία κλπ, κατ΄εμένα προσθέτουιν βάρος.  Φέτος έπαιξα με κουμπάκια, στον τρόπο που τα έδεσα και φυσικά για πρώτη φορά είχα την χαρά να στιγματήσω τα δικά μου Μαρτάκια με το προσωπικό μου name tag ειδικά κατασκευασμένο για μικρά και λεπτοκαμωμένα κοσμήματα.

Στο βιντεάκι που ακολουθεί σας δίνω μια ιδέα για το πως έχω κατασκευάσει τα Μαρτάκια μου. Είμαστε ακόμα στην αρχή του Μάρτη οπότε αν δεν έχετε φορέσει/φτιάξει ακόμα το Μαρτάκι σας, ξεκινάτε να το φτιάχντε!  Δεν θα σας παρει πανω από 20-30 λεπτά, λαμβανομένου πάντα υποψης το τι και πόσα στοιχεία θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο βραχιολακι σας.!
Καλή επιτυχία λοιπόν αν το αποφασίσετε! Ευχομαι να σας έδωσα την ιδέα και το κίνητρο για να ξεκινήσετε!!

Καλό Μήνα σε όλους, Καλό Μάρτη και… Καλό Πάσχα να φτάσουμε!!!! 🙂