Η πρωτη Certified Crochet Instructor στην Κυπρο (από το CYC Αμερικης)

Η πρωτη Certified Crochet Instructor στην Κυπρο (από το CYC Αμερικης)

Με μεγάλη μου χαρά, ανακοινώνω σε όλους εσάς που παρακολουθείτε το blog μου, ότι από τον Ιούνιο 2018, είμαι επίσημα Certified Crochet Instructor, από το Craft Yarn Council Αμερικής!  Δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω ότι είμαι η ΠΡΩΤΗ στην Κύπρο που κατέχω το συγκεκριμένο δίπλωμα, κάτι το οποίο με τιμά ιδιαίτερα!

Ένα δίπλωμα το οποίο μου επιτρέπει να παραδίδω μαθήματα για βελονάκι, κάτι που αγαπώ ιδιαίτερα! Ήδη έχουμε ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο μαθημάτων, ως πρακτικό μέρος του course που παρακολουθούσα και η εμπειρία ήταν φανταστική τόσο για μένα (τον Instructor), όσο και για τις 3 μαθήτριες μου.  Είναι η μεγαλύτερη χαρά να νιώθεις πως καταφέρνεις να πετύχεις τον στόχο σου, και να μεταφέρεις τις γνώσεις και τις τεχνικές σε άτομα που ισως να μην είχαν καν ιδέα πως να κρατούν το βελονακι!! Και ακόμα πιο μεγάλη χαρά όταν δημιουργούν!!!! Όταν η τέχνη, παίρνει σάρκα και οστά!

Η ιδέα ξεκίνησε από τα τέλη του 2017 όπου, ως ανήσυχο πνέυμα που είμαι, έψαχνα σχετικά certifications που αφορούσαν το πλέξιμο και ειδικά με βελονάκι!  Απλά για να δω τι παίζει αλλά ποτέ το μυαλό μου δεν πήγαινε σε  certified instructor.

Τυχαία έπεσα στο Craft Yarn Council το οποίο μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον course.  Παρόλα αυτά είχα λιγάκι απογοητευτεί όταν διάβασα πως γίνεται μόνο για χώρες της Αμερικής.  Μη βρίσκοντας κάτι άλλο ενδιαφέρον αποφασίζω να στείλω email και να ρωτήσω πληροφορίες.  Η τύχη με βοήθησε αφου μόλις είχαν αρχίσει να δέχονται αιτήσεις και για αλληλογραφία.  Αυτό ήταν!

Εκείνο που μου έδωσε το κίνητρο επίσης, ήταν το γεγονός ότι ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΑΣ! Και ναι, μπορώ και φτιάχνω όμορφα πράγματα με βελονάκι! Αρα και οι άλλοι αριστερόχειρες μπορούν!  Αλλά πολλοί φοβούνται πως δε θα τα καταφέρουν!  Οπότε, θέλησα να κάνω κάτι για να βοηθήσω άλλους όμοιους μου (και όχι μόνο), να ξεπεράσουν τις προκαταλήψεις και τις φοβίες τους και να ασχοληθούν με το πλέξιμο με βελονάκι, αν πραγματικά το θέλουν και το αγαπούν! 

Το πρόγραμμα ομολογώ πως είναι απαιτητικό, και για να ολοκληρωθεί πέραν από γραπτές και πρακτικές εργασίες (assignments), το skype interview με τον insructor , είχε ως προυπόθεση να καλύψεις ώρες διδασκαλίας! Επρεπε λοιπόν να βρεθούν οι μαθητές/ μαθήτριες που να ενδαφεορνταν και να οργανώθεί ένα ολοκληρωμένο course από 8 τουλάχιστον δίωρα sessions, τα οποία από δικής μου πλευράς, έπρεπε να οργανώσω, να ετοιμάσω σημειώσεις, patterns και να σκεφτώ τον καλύτερο δυνατό τρόπο μετάδοσης!

Όλα κύλησαν ευχάριστα και επικοδομητικά τόσο για τις μαθήτριες μου όσο και για εμένα.  2 αριστερόχειρες και μία δεξιόχειρας μαθήτρια ολοκληρωσαν τα sessions με επιτυχία! Η εμπειρία για μένα φανταστική και είμαι πανέτοιμη να συνεχίσω!

Νέα σειρά μαθημάτων για αρχάριους από το ερχόμενο Σεπτέμβρη!
Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μετά τα μέσα Αυγούστου!  Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση.

Μείνετε συντονισμένοι.  Αν αγαπάτε το πλέξιμο με βελονάκι και πάντα θαυμάζατε αυτά που φτιάχνουν οι άλλοι, τώρα ήρθε η στιγμή να τα φτιάχνετε μόνοι σας! Ποτε δεν είναι αργά!  Ειδικά εσείς φίλοι αριστερόχειρες που νιώθετε μειονεκτικά πως δε θα τα καταφέρετε, τώρα ήρθε η στιγμή που περιμένατε!

 

Χαλαρώστε λοιπόν το καλοκαιράκι και από Σεπτέμβρη πάρτε νήματα και βελονάκια και θα τα πούμε ξανα!
Περισσότερες πληροφορίες σύντομα! 🙂