19 Αυγουστου – Παγκοσμια Ημερα Φωτογραφιας

19 Αυγουστου – Παγκοσμια Ημερα Φωτογραφιας

19 Αυγούστου σήμερα! Η Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  – μια λέξη σύνθετη από το ΦΩΤΟ και το ΓΡΑΦΩ!
Μια λέξη με ενα βαθύτερο νόημα ..γιατί μέσα της κρύβει στιγμές ευτυχίας, πόνου ή δυστυχίας, συναισθήματα, ταξίδια, φαντασία, αγάπη και φυσικά Τέχνη!!

Μια λέξη που εγώ προσωπικά θα μετάφραζα ως εξής:

Φως
Ωρα
Τ
αξίδια
Οικογένεια
Γυναίκα
Ρ
υθμίσεις
Α
νδρας
Φ
ύση
Ιδέες
Αγάπη

Η τέχνη της Φωτογραφίας είναι ίσως από τις πιο σημαντικές τέχνες στην ιστορία της ανθρωπότητας, όχι μόνο ως καταγραφικό μέσο αλλά και ως μέσο της ανθρώπινης έκφρασης συναισθημάτων και ιδεών.  Και φυσικά εξελίσσεται και προχωρά με αστραπιαίους ρυθμούς και μέσα!  Ο συναγωνισμός είναι μεγάλος, και το πάθος ακόμη μεγαλύτερο.. γι αυτό και ο αριθμός των φωτογράφων (ερασιτέχνες και επαγγελματίες) αυξανεται ραγδαία.

Εμείς, το My Hobbies Lifestyle , λάτρεις της Φωτογραφίας, όπως και πολλοί από εσας,  θέλουμε να ευχηθούμε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
Ευχόμαστε να χαρείτε την ημέρα με πολλες πολλές λήψεις ή ακόμα και τη νύχτα…  Γιατί τέτοιες νύχτες του Αυγούστου μπορούν να γίνουν μεγάλες αφου τα αστέρια, η πτώση των Περσίδων, η Σελήνη και όχι μόνο, μας προσκαλούν και μας προκαλούν (κάτι όπως το…απόψε λέω να μην κοιμηθούμε… 🙂 )

Δεν έχει σημασία ποιος είστε, ποιο είναι το επάγγελμα και τα προσόντα σας.  Η Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας σας απλώνει το χέρι για να ανοίξετε τα μάτια σας, να κοιτάξετε γύρω σας και να δείτε φωτογραφικα τον Κόσμο μας!   Κάντε την αρχή… γιατι το κάθετι γύρω μας αποτελείται από εκατονταδες χιλιάδες Φωτογραφίες!!

Η φωτογραφία ήταν κάτι εντελώς άγνωστο στον άνθρωπο, με τον εφευρέτη Νικηφόρο Νιέπς να χαρίζει το 1826 στην ανθρωπότητα την πρώτη ασπρόμαυρη λήψη, η οποία δεν έσβηνε από το χαρτί. Την ονόμασε «δαγεροτυπία» και αποτέλεσε των προπομπό της φωτογραφίας.

Πρόκειται για μία λήψη του παραθύρου του εργαστηρίου του στη Γαλλία, την οποία ο εφευρέτης πέτυχε χρησιμοποιώντας μία camera obscura και την τεχνική της ηλιοτυπίας, με περίοδο έκθεσης 8 ωρών.

proti-fotografia-_ston-kosmo-500
Περισσότερες λεπτομέρειες για την ιστορία της Φωτογραφίας θα βρείτε εδω.

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.