Photography

Photography

Πάντα λάτρευα τις φωτογραφίες…!
Θυμάμαι όταν ήμουν ακόμη παιδί..μαθήτρια… πόσα φιλμς γέμιζα κάθε φορά που θα πηγαίναμε μια εκδρομή, μια έξοδο, μια βόλτα.. Και δώστου μετά οι εκτυπώσεις..ε αμ τί? να χάσουμε καμιά κίνηση? 🙂
Φωτογραφίες κουνημένες, θαμπές, στραβές, κομμένα κεφάλια και ότι άλλο φανταστείς .. Δεν είχε καμία απολύτως σημασία.. σημασία είχε η στιγμή και ο χαβαλές μετα….

Μεγαλώνοντας… φοιτήτρια πια, είχα την πρώτη μου Compact Digital Camera.
Αν θυμάμαι καλά ήταν μια Casio slim, λεπτοκαμωμένη και ντελικάτη – όπως ακριβώς ταίριαζε στο στύλ της νεαρής και ανέμελης τότε φοιτήτριας.  Λίγο το το στρογγυλό κουμπάκι που πάνε μπροστά και πίσω οι φωτογραφίες μας είχε μαγκώσει, έτσι σύντομα η Casio αντικαταστάθηκε από μια Canon IXUS compact camera που μου χάρισε ένας φίλος.  Μεταχειρισμένη μεν, αλλά με απίστευτες ικανότητες δε… περάσαμε μαζί πολλά χρόνια αποτυπώνοντας απίστευτες στιγμές.  Φωτογραφίες με την IXUS μου διακρίθηκαν σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, και μου χάρισαν διπλώματα και βραβεία!  Απίστευτο ε?  κι΄όμως αληθινό! Φωτογραφίες από μια compact camera να συναγωνίζονται και να διακρίνονται σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, τα μεγαθήρια και τις φωτογραφίες των επαγγελματικών DSLR μηχανών!!  🙂
H IXUS μου ακόμα υπάρχει!  και αραιά και που με συνοδεύει στην τσάντα μου, στο χέρι ή στην τσέπη μου ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ταξίδια με μηχανή όπου ο χώρος είναι περιορισμένος και μπορώ να χρησιμοποιώ μόνο το ένα χέρι!

Καλοκαίρι του 2013, εξελίσσομαι και αποκτώ την πρώτη μου Canon Powershot μηχανή, αρκετά παλιό μοντέλο αλλά και πάλι με ακόμα πιο τρομερές δυνατότητες και μάλιστα δοκιμασμένες (και με supermacro παρακαλώ)! Πάλι χαρισμένη από κάποιο φίλο ο οποίος ξεκινά τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στη φωτογραφία, έτσι αναβάθμισε τον ..εξοπλισμό του.  Ακολουθώντας λοιπόν και εγώ τα χνάρια του, τις συμβουλές του και βλέποντας τις φωτογραφίες του, αποφασίζω λοιπόν να ξεκινήσω μαθήματα φωτογραφίας για να μάθω πια σωστούς κανόνες, μεθόδους και τεχνικές της φωτογραφίας!
Τα μαθήματα φωτογραφίας τα παρακολούθησα στη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου (Cyprus Photographic Society), η οποία οργανώνει Τμήματα σε όλες τις πόλεις.

Θα βρείτε και τη δική μου αναφορά κάτω από τη σελίδα της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου εδώ.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, Δεκέμβρη του 2013 αποκτώ την πρώτη μου DSLR μηχανή – Canon 550D με δύο Canon φακούς – 18-55mm και 55-250mm. Μεταχειρισμένη αλλά ελάχιστα χρησιμοποιημένη…σε πολύ καλή τιμή και όρους από δικό μου άτομο!  Περάσαμε μαζί 2 ολόκληρα χρόνια και περνάμε ακόμα…. 🙂
Έχω αυτό το συνήθειο να δένομαι με τα πράγματα μου και να μην τα αποχωρίζομαι ποτέ!
Τα δύο αυτά χρόνια ομολογώ πως έμαθα πολλά!  Βήμα βήμα και μέρα με τη μέρα έμαθα να είμαι πιο σωστή στις φωτογραφίες μου, και να βελτιώνομαι. ‘Έλαβα μέρος σε τοπικούς και σε πολλούς Διεθνείς Διαγωνισμούς Φωτογραφίας, με φωτογραφίες μου να διακρίνονται και να παρουσιάζονται σε σαλόνια αλλά και ορισμένες που έχουν ξεχωρίσει και για τις οποίες έχω πάρει επαίνους, ribbons , τιμητικά διπλώματα ακόμα και βραβεία!

To 2014 παίρνω τους πρώτους μου Διεθνείς Φωτογραφικούς τίτλους:

  1. Τον τίτλο AFIAP (διακριση “Artist FIAP” (AFIAP – Καλλιτέχνης της FIAP) αποτελεί τον πρώτο στην σειρά καλλιτεχνικό τίτλο της FIAP)
  2. τον τίτλο F.ICS (FELLOWSHIP, Image Colleague Society)

Και τo 2016 παίρνω τον δεύτερο Διεθνή Φωτογραφικό Τίτλο από την FIAP .
– Τον τίτλο EFIAP (διακριση “Excellence FIAP”)

Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω άτομα που ήταν κοντά μου, με συμβούλευαν, με καθοδηγούσαν αλλά κυρίως με παρότρυναν για τη δουλειά μου, καθώς επίσης μου έδωσαν ευκαιρίες να ταξιδέψω εντός και εκτός Κύπρου για να γνωρίσω και να φωτογραφίσω πανέμορφα μέρη και στιγμές!

Πλησιάζοντας στο σήμερα και αφού πια έχω προχωρήσει στην τέχνη της Φωτογραφίας, αποφασίζω τον Νοέμβριο 2015, να κάνω το μεγάλο βήμα, τη μεγάλη αλλαγή και να αναβαθμίσω και εγώ τον εξοπλισμό μου. Αγοράζοντας την πρώτη μου καινούρια επαγγελματική DSLR μηχανή Nikon D750!
Και με αυτήν συνεχίζω!!

Σας αφήνω να εξερευνήσετε τις φωτογραφίες μου, στους πιο κάτω συνδέσμους.

1. Flickr
2. My Coloured Photo World 2016
3. Photoshooting 2015
4. Monochrome World
5. Photographic Attempts 2013-2014