Knitting and Crochet

Knitting and Crochet

Η σχέση μου με το μπλέξιμο ξεκίνησε κάπως περίεργα..
Είχα να πιάσω βελόνες και βελονάκι στο χέρι μου από τον καιρό του σχολείου στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας.

Πριν 3 περίπου χρόνια η αγαπημένη μου θεία έμπλεκε μόνη ή παρέα με τις γειτόνισσες της, προσπαθώντας να ξεφύγει από την καθημερινότητα και το άγχος και αργότερα από το σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η θεία έμπλεκε με βελόνες και φυσικά μου είχε φτιάξει κι εμένα απίστευτα κασκόλ.

Όπως αρκετοί/αρκετές, συνήθιζα να βλέπω το μπλέξιμο ως ασχολία για τις “αργόσχολες γυναίκες”, ή τις γυναίκες που δεν είχαν ενδιαφέροντα ή κάτι καλύτερο να κάνουν. Δε θυμάμαι τί ήταν τελικά η αφορμή μου για να αποφασίσω να κάνω παρέα στη θεία και να ξεκινήσω να πλέκω κι εγώ κάτι απλό έτσι στο χαλαρό και στο όποτε τελειώσει… Μια κουβέρτα σε πιο ethnic στυλ. Την φαντάστηκα! Διάφορα τετράγωνα και ορθογώνια “κομμάτια” από νήμα/μαλλί, μικρά και μεγάλα τα οποία στο τέλος θα ενωθούν όλα μαζί με βελονάκι. Τα “κομμάτια” θα είναι φτιαγμένα με την πιο απλή πλέξη με βελόνες (ίσιο το λέμε εμείς, ανάποδο το βλέπω αλλού). Για να διευκρινίσω η πλέξη είναι αυτή που σχηματίζει το κύμα μπροστά και πίσω. Έτσι λοιπόν ξεκίνησα… Βέβαια λόγω του λίγου ελεύθερου χρόνου που διαθέτω, θα ήταν αδύνατον να φτιάξω μόνη μου τόσα πολλά “κομμάτια” για διπλό κρεββάτι. Έτσι, όταν η θεία και στενοί φίλοι δεν έφτιαχναν κάτι δικό τους, ήταν πρόθυμοι να με βοηθούν. Έπαιρνα λοιπόν εγώ το μαλλί, και δώστου όλοι να φτιάχνουμε κομμάτια για την κουβέρτα μου..

Η κουβέρτα είναι ακόμα “In progress” … αλλά σε καλό δρόμο.. Ο λόγος? Γιατί προφανώς είμαι άτομο που θέλω μεν τα μεγάλα έργα, αλλά θέλω και τα μικρά, θέλω να βλέπω πράγματα να ολοκληρώνονται, να μαθαίνω και νέα, ενθουσιάζομαι και θέλω να κάνω πολλά…τα ίδια και τα ίδια τα βαριέμαι.. Δεν τα παρατώ.. απλά κάνω διάλειμμα και επανέρχομαι.
Και έτσι για να πάρετε μια γεύση, η κουβερτούλα μου σήμερα νομίζω βρίσκεται κάπου στο 70%… θέλει ακόμα δουλειά..αλλά για να πω την αλήθεια… τον χειμώνα την ρίχνω στο κρεββάτι μου και ζεσταίνειιιιι αφού πάντα επιλέγω νήματα με λίγο ή πολύ μαλλί για το συγκεκριμένο έργο!
Η φωτογραφία είναι παλιά, όταν ήταν ακόμη σε αρχικό σχετικά στάδιο – τραβηγμένη με το κινητό..

received_10205302779232151.jpeg

Και έτσι λοιπόν έγινε η αρχή… τι συνέχεια νομίζω μπορείτε να την φανταστείτε με όσα έγραψα πιο πάνω. Αρχίζω να φτιάχνω κασκόλ με βελόνες , συνεχίζω με νέες μεθόδους όπως το arm-knitting και finger-knitting, λατρεύω να πηγαίνω σε σχετικά events. Και όσο προχωρώ τόσο πιο πολύ ενθουσιάζομαι και θέλω να μάθω να φτιάχνω απ’ όλα. Δυστυχώς ο χρόνος μου είναι λίγος.. μπορεί να περάσει και βδομάδα και να μην πιάσω βελόνα στο χέρι όμως.. Ας είναι όποτε μπορώ. Δε με χαλά. Έπειτα είναι χόμπι και πρέπει να το απολαμβάνω.

Την Άνοιξη του 2015 αποφασίζω πως θέλω να μάθω βελονάκι. Ιδέα δεν είχα ούτε καν πως πρέπει να κρατώ το βελονάκι. Και κάτι που δεν έγραψα, είναι ότι είμαι Αριστερόχειρας, κάτι που κάνει τα πράγματα λιγάκι πιο δύσκολα, αφού τα περισσότερα βοηθήματα είναι γραμμένα για Δεξιόχειρες. Δεν με ενοχλεί.. Εγώ θα μάθω. Σε κάποιο event αποφασίζω και αγοράζω βελονάκια set Clover – όλη τη σειρά. Τσιμπά λιγάκι η τιμή, αλλά ήθελα κάτι καλό το οποίο θα χρησιμοποιώ για πάντα. Και όντως αυτά έμαθα και χρησιμοποιώ μέχρι και σήμερα και δεν τα αλλάζω με τίποτε! Αν και αριστερόχειρας… είναι το..δεξί μου χέρι!

Clover-hooks-1

Έτσι λοιπόν ξεκινώ και με βελονάκι. Δε θα πω πως είμαι τελείως αυτοδίδακτη. Στην αρχή παρακολούθησα κάποια βοηθητικά sessions για να μπορέσω να κατανοήσω τις πλέξεις και τους πόντους. Και με τον καιρό αγόρασα τα δικά μου βιβλία, το youtube, αλλά αρκετές φορές για συγκεκριμένα έργα δέχομαι και την καθοδήγηση από έμπειρη δασκάλα.

Και όσο περισσότερο πλέκω..τόσο περισσότερο ενθουσιάζομαι και συνεχίζω…
Σύντομα θα προσθέσω στη σελίδα και album με τις διάφορες κατασκευές και δημιουργίες μου.

Οπότε φίλες μου, ποτέ δεν είναι αργά. Το σίγουρο είναι πως αντί για αργόσχολη, εγώ έγινα πιο δημιουργική, ανακάλυψα μια πλευρά του εαυτού μου που δεν ήξερα ότι υπάρχει.
Αν πραγματικα σας αρέσει… μη διστάσετε, πάρτε κι εσείς βελόνες και βελονάκι και δοκιμάστε! 🙂

knittingcrochet
KnittingCrochet

Μια γεύση από παλαιότερα έργα μου..
Αρκετές δημιουργίες μου, θα δείτε επίσης στο album “My Handmade Creations” στο λογαριασμό μου στο Facebook.

  • Show All
  • Handmade with love